BESTE WENSEN (5)

‘LATEN WE JONGEREN EEN MOOI, VAST SALARIS BIEDEN’

Tekst Ronald de Kreij Beeld Doon van de Ven

OLAF JANSEN: ‘… TOEKOMST BIEDEN…’

Gevraagd naar zijn wensen voor de toekomst van het streekvervoer, blijkt buschauffeur Olaf Jansen (Connexxion) opvallend solidair met zijn jongere collega’s én met de flexkrachten binnen de sector.

Het is bijna kerst, en kort daarna Nieuwjaar. Dus fijne feestdagen en de beste wensen allemaal! Nu we het er toch over hebben: wat wensen de bestuursleden van de Subsectorraad Streekvervoer voor hun sector in 2022?

‘Mijn wensen voor de toekomst richten zich op een generatiepact én een betere toekomst voor mijn jongere collega’s. Ik wens dat deze laatsten betere contracten krijgen. Dat zij eerder vaste contracten krijgen. En dat zij sneller kunnen doorgroeien naar een volwassen salaris, bijvoorbeeld door de stilstand tussen de tredes in de chauffeursloonschaal weg te halen.

‘Een goed generatiepact, oftewel uitbreiding van de 60+ regeling, is dé oplossing voor zowel de ouderen – zij kunnen hiermee gezond naar hun pensioen toegroeien – als voor de jongeren in onze sector. De werkgelegenheid die een generatiepact oplevert komt ten goede aan jongeren en uitzendkrachten.

‘De uitzendkrachten in de sector zouden alleen mogen worden ingezet bij piek en ziek. Zij zouden ook geen deel mogen uitmaken van de formatieberekening. Want als dat wel zo is, is er dus ruimte voor een vast contract.

‘Want ja, kom op jongens, de sector zit te schreeuwen om nieuw bloed. Daarom moeten we jongeren ook wel wat bieden, toch?! In ieder geval toekomst. Dat bestaat uit zekerheid bieden en een mooi, vast salaris.’

‘KOM OP JONGENS, DE SECTOR ZIT TE SCHREEUWEN OM NIEUW BLOED’

Deel deze pagina