BESTE WENSEN (2)

‘IK WIL TERUG NAAR EEN STERKE BOND’

Tekst Ronald de Kreij Beeld Doon van de Ven

DIRK VAN LEEUWEN: ‘… VOOR EN NAMENS ALLE WERKNEMERS…’

Is buschauffeur Dirk van Leeuwen (RET) misschien een vakbondslid van de oude stempel? Ach welnee. Maar hij denkt wel met weemoed terug aan de tijd dat het nog vanzelfsprekend was dat je lid werd van een vakbond. Dus zijn wens voor 2022: word lid!

Het is bijna kerst, en kort daarna Nieuwjaar. Dus fijne feestdagen en de beste wensen allemaal! Nu we het er toch over hebben: wat wensen de bestuursleden van de Subsectorraad Streekvervoer voor hun sector in 2022?

‘Het streekvervoer is een belangrijke sector. Het rijdend personeel heeft een vitaal beroep. Tevens ook een zwaar beroep. Hoe haal je dan de eindstreep zonder een goede ouderenregeling? Zonder een mogelijkheid om eerder te stoppen? De werkgevers verschuilen zich achter de opmerking dat het door corona allemaal kommer en kwel is. Ongetwijfeld waar, maar we zijn toch een cruciale sector? En we moeten toch gewoon doorgaan met ons werk, ondanks gevaren voor eigen gezondheid? Dat mag dan ook wel gewaardeerd worden.

‘Mijn wens voor 2022 is dat we de vakbond in zijn oude vorm terugkrijgen. Zodat we door de praatjes van de werkgevers heen kunnen prikken en weer fatsoenlijke afspraken kunnen maken. Ik hoop daarom dat de jongeren in onze sector massaal lid worden. We hebben lange tijd een voortrekkersrol vervuld binnen de FNV. Als er gestaakt moest worden, stonden we in de voorste linies. Die oude vorm wil ik graag terug. Terug naar een sterke bond met een sterke onderhandelingspositie. Voor alle werknemers, en liefst ook namens alle werknemers. Dus word lid!’

‘ALS ER GESTAAKT MOEST WORDEN, STONDEN WE IN DE VOORSTE LINIES’

Deel deze pagina