BESTE WENSEN (1)

‘WE HEBBEN JONGEREN NODIG’

Tekst Ronald de Kreij Beeld Doon van de Ven

‘WE MOETEN WE ONS ALS BOND NATUURLIJK WEL GOED PROFILEREN’

Buschauffeur Lex Braam (EBS) kan niet echt kiezen. Nou vooruit, drie wensen dan maar voor het Streekvervoer in 2022: 1. (Meer) jongeren, 2. Ouderen (regeling/-beleid) en 3. (Sterke) vakbond

Het is bijna kerst, en kort daarna Nieuwjaar. Dus fijne feestdagen en de beste wensen allemaal! Nu we het er toch over hebben: wat wensen de bestuursleden van de Subsectorraad Streekvervoer voor hun sector in 2022?

‘Ik zal mijn wensenlijstje zo kort mogelijk toelichten. De gemiddelde leeftijd in het streekvervoer is 54 jaar. We hebben jongeren nodig. Om die te vinden, moeten we ze overhalen, motiveren. Met vaste aanstellingen, goede salarissen en meer van dat soort dingen.

‘Om de grote hoeveelheid ouderen in de sector gezond de eindstreep te laten halen, is een goede ouderenregeling of in ieder geval goed ouderenbeleid noodzakelijk. Hier alleen maar op beknibbelen en dan ook nog eens niet meer dan een zwaar uitgeklede RVU-regeling bieden, zoals de werkgevers nu doen, vind ik ronduit asociaal.

‘Deze lijn doortrekkend: als we jongeren aan ons willen binden én we willen goede ouderenregelingen afspreken, dan moeten we ons natuurlijk wel goed profileren. Op de werkvloer, maar ook richting de werkgevers. FNV Streekvervoer moet zich willen onderscheiden. Ik zou graag meer willen bereiken voor de jongere collega’s, zoals vaste contracten van een redelijke omvang, maar ook goede regelingen voor de ouderen willen afspreken.’

LEX BRAAM: ‘… EEN STEVIGE VUIST…’

Deel deze pagina